geierlay langste hangbrug duitsland

De (bijna) langste hangbrug van Duitsland: niet voor bangeriken

3 min.

Laatste update op 16 januari door

Tijdens onze laatste roadtrip door de Rijnland-Palts streek stonden er enkele headliners op het programma. Naast een bezoek aan hét Instagram kasteel Burg Eltz reden we ook langs Mörsdorf. Daar hangt immers de indrukwekkende Geierlay hangbrug. Een erg leuke attractie die enkel is weggelegd voor de dapperste bezoekers van de Hunsrück regio.

Bibberen op de Geierlay hangbrug

Schijtluizen en mensen met hoogtevrees kunnen misschien beter op de begane grond blijven. De spectaculaire Geierlay hangbrug bengelt immers zo’n 100 meter boven de prachtige Mörsdorfer Bach vallei. Alhoewel -bengelen- misschien niet de beste omschrijving is. De gigantische stalen kabels zorgen eerder voor een zacht gewiebel, waardoor je helemaal geen doodsangsten moet ondergaan tijdens de oversteek. Je krijgt hoogstens wat klamme handjes.

geierlay langste hangbrug duitsland
360 meter lang en 100 meter boven de begane grond: niet voor watjes, die Geierlay hangbrug!

Langste hangbrug van Duitsland

De Geierlay brug is met zijn 360 meter bijna de langste hangbrug van Duitsland. Het is zelfs de op twee na langste in Europa. Die in Harz is iets langer en de brug in het Oostenrijkse Tirol is er eentje met nog een paar meters extra. De brug verbindt de dorpjes Sosberg en Mörsdorf en werd eind 2015 geopend. Wist je dat het bouwwerk al klaar was na iets meer dan 4 maanden?

geierlay langste hangbrug duitsland
Hoogtevrees?

Instagram-worthy spot

De hangbrug is enorm populair op Instagram, en behoort tot de meest gegoogelde attracties in Duitsland. Je kan er immers prachtige plaatjes schieten. Zeker in de herfst, wanneer de kleuren van de bladeren rondom het mooist zijn. Wij gingen erg vroeg in de ochtend, zo is het nog niet al te druk op de brug.

Deze foto ziet er gevaarlijker uit dan hij in werkelijkheid is…

Wat nog te doen in de Hunsrück regio?

Op zo’n 10 kilometer van Mörsdorf ligt Kastellaun, met z’n kasteelruïnes en het kleine, oude centrum met vakwerkhuisjes als blikvangers. Een kleine omweg waard als je van geschiedenis houdt.

Geierlay praktisch

De Hunsrück regio ligt tussen de Moezel en de Rijn en is vanuit ons land makkelijk en relatief snel te bereiken. Vanuit Brussel is het iets meer dan 3 uur rijden met de wagen.

Hou er rekening mee dat je met de auto niet kan rijden tot vlakbij de hangbrug. Je kan (betalend) parkeren aan het bezoekersinformatiecentrum. Vanaf daar loopt er een mooie wandelroute via gecultiveerde velden en door het dorpje Mörsdorf naar de Geierlay brug. Na een fikse wandeling van zo’n 1,7 kilometer bereik je uiteindelijk de langste hangbrug van Duitsland. De toegang is helemaal gratis.

In samenwerking met Rijnland-Palts. Meer informatie over de streek kan je vinden op de website

geierlay langste hangbrug duitsland victorinox
De Victorinox laptoptas is je ideale reispartner |
© Frédéric Paulussen

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.