Dit zijn de ideale roadtrip stops langs Côte d’Azur

roadtrip
SHARE
De Côte d'Azur heeft alles in zich om er een ideale roadtrip te beleven. Deze stops zijn zeker de moeite waard.

Frankrijk! Het land van pain, vin en fromage. De Côte d’Azur is een streek waar ’s zomers een aangenaam klimaat heerst en kilometers lange stranden met azuurblauw water het symbool vormen van deze regio. Het is een ideale streek voor een onvergetelijke roadtrip.

Nice

Het perfecte startpunt voor een tocht langs de Côte d’Azur is ongetwijfeld Nice, gelegen tussen Marseille en Genua. Met een aantal dagelijkse en rechtstreekse vluchten vanuit zowel Brussel als Amsterdam ligt de zuidelijke Franse stad op minder dan anderhalf uur vliegen. De mondaine badplaats is vooral bekend voor zijn wereldberoemde Promenade des Anglais die zo’n 7 kilometer lang is, maar ook de prachtige belle époque gebouwen strelen het oog. Vergeet zeker niet te passeren langs het prachtige museum Matisse.

Grasse

Wie Grasse zegt denkt onmiddellijk aan parfum! Het is immers nog steeds de officieuze wereldhoofdstad van het geurige goedje. Getuige daarvan is het knappe internationale Museum van de Parfum. Een bezoek aan het oude, historische centrum van Grasse – met zijn tientallen gezellige terrasjes –  is ook een absolute must. Bewonder zeker ook de kerk van Plascassier uit 1644.

Antibes

Vlak naast Cannes en zo’n 25 kilometer van Nice vind je aan de Baie des Anges Antibes terug. Ga er te voet op pad in de smalle steegjes en op de leuke pleintjes van dit historisch erg belangrijk stadje. Je kan zowel het oude als het nieuwe gedeelte verkennen. Antibes was – door zijn mooie panorama’s – erg in trek bij kunstenaars. Zo verbleef Pablo Picasso er in de jaren 1940 een hele tijd. Breng daarom een bezoek aan het Picasso museum in Chateau Grimaldi.

Monaco

Het dwergstaatje Monaco is de thuis van de allerrijksten op aarde. Rich and famous rijden hier rond in snelle bolides, hangen aan de gokkasten van de meest imposante casino’s of zoeken naar manieren om zo weinig mogelijk belastingen te moeten betalen. Ga rond het middaguur naar het Palais Princier de Monaco om de wisseling van de wacht mee te maken, slenter door de middeleeuwse wijk Monaco-ville, bewonder de Japanse tuin aan de kust of flaneer langs de exclusieve jachthaven.

Cannes

Wil je een heel mooie route om naar Cannes te rijden? Rijd dan vanaf de kust via St. Raphaël naar Cannes via kronkelende wegen en gezellige baaien. De stad is ideaal om een halve dag halt te houden. Gezellig aperitieven en winkelen doe je best in het oude gedeelte, Le Suquet. Wil je een prachtig uitzicht over de stad breng dan zeker een bezoek aan de kerk Notre Dame de l’Esperance die op een heuvel ligt.

Saint-Tropez

Het kleine havenplaatsje Saint-Tropez ligt aan de Côte d’Azur in het departement Var. De beau monde (actrice Brigitte Bardot is alvast een fan!) komt hier al decennia samen. Getuige daarvan zijn de mega jachten, exclusieve boutiques en dure toprestaurants. Ga mee petanquen op het Les Licesplein en ontdek de authentieke wijk la Ponche. Je kan Saint-Tropez niet verlaten voordat je geproefd hebt van de beroemde tropézienne taart.

Marseille

Marseille is de oudste stad van Frankrijk en bij uitbreiding één van de oudste in Europa. Het kloppend hard van deze multiculturele stad is de oude haven, Vieux Port. Iets verderop ligt de imposante Abdij De Saint-Victor in Romaanse stijl die een bezoek ook meer dan waard is.  Slenter rond in de romantische kunsenaarswijk Quartier du Panier, bezoek de binnenkant van de Notre Dame de la Garde en ga ’s ochtends naar Quai des Belges waar je de visvangst van de dag kan bewonderen.

Praktisch

Zoek je een auto voor je roadtrip? EasyTerra maakt sinds 2005 het zoeken naar een huurauto makkelijker en overzichtelijker. Het is een onafhankelijke prijsvergelijker van autoverhuurders. In een handig overzicht kan je alle beschikbare auto’s met elkaar vergelijken. Kies voor het worry-free pakket met onder andere ongelimiteerde kilometers, geen eigen risico en een gunstig brandstofbeleid. Neem hier een kijkje.

Geef een reactie