20 x #blijfinuwkot tips en hoe je nuttig bezig houden

7 min.

Laatste update op 18 maart door

Nu het land stilaan volledig in lockdown gaat is het belangrijk dat iedereen de raad van overheid en specialisten opvolgt en zoveel mogelijk binnen blijft. Daarom wil Vetexbart -samen met andere reisbloggers– jullie voldoende inspiratie geven voor de volgende dagen en weken. Daarom komt er iedere maandag en vrijdag een nieuwe #blijfinuwkot lijst met 20 nuttige en plezante dingen om te doen.

De 20 tips van maandag 16 maart | deel 1

Dingen om te doen tijdens corona

Reizen lukt even niet meer, maar met de smartphone-app Ablo (android | iOS) , gemaakt door een Gentse start-up, kan je het vliegtuig nemen naar verschillende landen en chatten met lokale inwoners. Ideaal dus als inspiratie of als voorbereiding voor een nieuwe reis.

Je kan momenteel niet fysiek naar een museum gaan, maar je kan wel heel wat musea virtueel binnenstappen. Hier vind je mijn favorieten.

Weet dat het altijd nog gevaarlijker kan dan het corona-virus en lees de blog van Tjoolaard die op stap gaat in de gevaarlijkste wijk van Bogota.

dingen om te doen tijdens corona blogs lezen

Zet je voor de televisie of je laptop en (her)bekijken de reeks Sergio & Axel: van de kaart op VTM GO. De vrienden maken samen een culinaire roadtrip door onder andere Japan, Noorwegen en Mexico.

De horeca zal onze steun in het post-corona-tijdperk meer dan nodig hebben nu cafés en restaurants gesloten zijn. Zorg er daarom voor dat je eerste restaurantbezoek extra speciaal wordt. Laat het boek Bistro Belge van Toni De Coninck aan je deur leveren en kies je favoriet nostalgisch restaurant voor je volgende lunch of diner.

Check zeker het eerste seizoen van de leuke podcast-reeks door Glenn van de reisblog Reistebrij. Hij voert er fijne gesprekken met mensen uit de reiswereld. Het tweede seizoen komt er binnenkort aan.

Netflix zal voor velen de redding zijn de volgende weken. De eerste reeks van Street Food neemt je in 7 afleveringen mee voor een culinaire roadtrip doorheen Azië.

Maar je kan de komende dagen ook heel veel uren spenderen bij Prime Video. Tijdens je proefversie kan je eerst 30 dagen gratis kijken. Genieten zo van onbeperkt streamen van duizenden films en tv-series.

dingen om te doen tijdens corona netflix

Via de website van Denksport kan je online puzzelen. Iedere dag krijg je een nieuwe Sudoku, woordzoeker, kruiswoord en Zweedse puzzel voorgeschoteld.

Reizen zit er de volgende weken zeker niet in, maar niets belet je van te dromen over prachtige bestemmingen. Dat kan op de blog Soms Ook Heimwee van Charlotte en Yannick. Check hun prachtige reeks over de Azoren.

Wil je toch even buitenglippen om een frisse neus te halen? Dat mag voorlopig nog. Ga voor een deugddoende wandeling naar het bos, maar zorg er natuurlijk voor dat je grote groepen mijdt.

Wordt het nu toch is geen tijd dat je eindelijk eens dat waskot een nieuwe lik verf geeft? Of misschien wil je je woonkamer wel herschikken en restylen? Geen reden meer tot uitstelgedrag door of moet ik zeggen dankzij de corona-crisis. Deze winkel brengt al het materiaal netjes aan huis.

verven en schilderen

Het online food- en travelmagazine june. laat af en toe een leuke podcast op je los. Hierbij beveel ik je warm de aflevering met Gert de Mangeleer en Joachim Boudens van Hertog Jan aan, over een leven zonder drie sterren.

Vetexbart stelde een Spotify-playlist samen met zijn 20 favoriete ‘reisgerelateerde songs’ die ons door deze moeilijke periode kunnen trekken. Iedere maandag en vrijdag komen er 10 nieuwe nummers bij.

Heel wat oudere mensen zaten de afgelopen dagen (en zitten de volgende weken) opgesloten in hun woon- en verzorgingstehuis zonder bezoek of frisse lucht. Scherp je potlood en schrijf hen een leuke brief of postkaart. Je kan ze rechtstreeks richten aan: de bewoners van rusthuis X of Y.

Droom weg bij het fantastische en adembenemende Instagram-account van het Belgische koppel Mik en Valerie van Suitcase Stories. Opgepast, het is wel balen bij het bekijken van de feed dat we zelf niet op het vliegtuig mogen stappen.


Het wordt stilaan beter weer, dus trek zoveel mogelijk je tuin in wanneer het kan. We kennen allemaal een zomer- of winterbarbecue, maar waarom lanceren we niet de #lentebarbecue met een warme fleece en de terraswarmers volle bak. Niet met de hele straat welteverstaan, maar lekker en gezellig met je gezin.

Herlees het interview dat Vetexbart had met Tim Marschang, de community en social media manager van Street Art Cities.

Haal lekker ouderwets een stapel kaarten uit de schuif en speel een spelletje kleurenwiezen of laat je gaan met de pionnen en verkenners op het Stratego-bord. Val mekaar niet in de armen bij winst, maar doe het voorzichtig.

dingen om te doen tijdens corona spel spelen

Duik de keuken in en sla aan het bakken. Heel veel toffe recepten kan je vinden bij foodblogster Macaron Manon.

Oproep! Nu je waarschijnlijk toch wat tijd over hebt, deel deze post op je social media en inspireer zo andere mensen om toch nog leuke en nuttige dingen te doen tijdens deze lockdown. Vetexbart draait volledig op bezoekers die toffe tips en info zoeken over reizen, iets wat momenteel niet meer kan. Alvast bedankt om zo uw steentje toch nog bij te dragen.

Laat jullie lockdown tips zeker achter in de comments! Wat zijn nog leuke dingen om te doen tijdens corona crisis?

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.