Bushwick New York: één van de hipste wijken in de stad

Voor de eerste Vetexbart Goes USA videoreportage trokken we naar de hippe en op dit moment super coole wijk Bushwick. Volgens het magazine Vogue was Bushwick enkele jaren geleden zelfs the 7th coolest neighborhood on this planet. Hoog tijd dus voor een korte city guide (neighborhood guide om correct te zijn) over de wijk waar de prachtigste street art nooit veraf is.

Facts over Bushwick New York

Bushwick ligt in het noorden van het stadsdeel Brooklyn en grenst aan Queens. Het is omgeven door de wijken East-Williamsburg, Ridgewood, Greenpoint en Bedford-Stuyvesant en er wonen ongeveer 85.000 mensen, waaronder zo’n 70% Hispanics en 15% zwarten. Vroeger – voor Bushwick Bushwick was – noemde het Boswijck. Een naam (wijk in het bos) die aan de  buurt werd gegeven door Peter Stuyvesant ergens rond 1660.

Street art in Bushwick

Street art in Bushwick is echt wel pretty big! Lege muren zijn er in de wijk niet veel te vinden en waar je ook gaat of staat kom je prachtige kunstwerken tegen van grote internationale kunstenaars zoals Banksy of Shepard Fairy, maar ook de Gentse ROA is er uiteraard terug te vinden. Bushwick is one of the most photogenic neighborhoods in New York. In de wijk vind je niet alleen muurschilderingen en graffiti, maar ook tientallen kunstgalerijen en creatieve studio’s.

Waar?

Je kan Bushwick het beste bereiken met de trein. Bijvoorbeeld vanuit het station Essex Street in de Lower East Side in Manhattan ben je er op zo’n 25 minuten. Gebruik Google Maps om de juiste dienstregelingen te vinden.

Is het er veilig?


?c=1393&m=1904839&a=227118&r=&t=html

Toegegeven, Bushwick is misschien een ruiger stukje van New York, maar perfect in je eentje te doen. Historisch gezien waren Bushwick en het nabijgelegen Bedford-Stuyvesant één van de meest gevaarlijke delen van de stad. Zoals op vele plaatsen in grote steden kan je de regio ‘s nachts beter mijden.

Wat te doen in Bushwick?

  • Eén van onze hoogtepunten was een 2 uur durende Graffiti and Street Art Tour doorheen de neigborhood met Free Tours by Foot.
  • Volgens insiders gaat er in Bushwick minstens één nieuwe bar open per week. De wijk herbergt enkele van de coolste coffeebars in town.
  • Eet een pizza bij Roberta’s (261 Moore Street). Al jaren in de hemel geprezen, maar ook echt superlekker. Bereid je voor op lange wachttijden en een wachtrij van enkele meters.
  • Je vindt er de beste Zuid-Amerikaanse restaurants in heel NYC.
  • Neem een kijkje in de St. Barbara’s Roman Catholic Church. Overal waar je omhoog kijkt in Bushwick zie je de torens opduiken.
  • Bezoek de nabijgelegen hipster wijken Williamsburg & Greenpoint.
  • Waar Bushwick Williamsburg ontmoet vind je Moore Street Market. Absoluut een bezoekje waard.

Logeren?

Mijn spotgoedkope Airbnb adresjes vind je hier.

Waren jullie al eens in Bushwick?

baaf271ce3b331ea8367d854af4c9a02?s=96&d=identicon&r=g
Barthttps://www.vetexbart.be
Ik ben Bart, de globetrotter, blogger, fotograaf en oprichter van Vetexbart. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Deel dit artikel

Bart

Content creator & reisblogger

Hoi! Ik ben Bart, globetrotter, fotograaf en content creator bij Vetexbart. Deze Vlaamse reisblog en bijhorend sociale media platform bestaat sinds 2013. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Gloednieuw

spot_img