Hotspot: restaurant The Rock in Zanzibar

Hotspot alert! The Rock is ongetwijfeld één van de meest gefotografeerde Instagram spots op het kleine Tanzaniaanse eiland Zanzibar.

Tijdens onze korte trip naar Zanzibar van een paar maanden geleden reserveerden we een tafeltje in het bekende The Rock. Het restaurant is er in de eerste plaats voor de toeristen (en vaak is dat geen goed teken). Toch is het volgens mijn bescheiden mening verre van een klassieke tourist trap. Ja, je telt er misschien net iets te veel centen neer voor een niet echt heel uitmuntend gerecht, maar de setting is echt wel uniek. ’t Is zo één van die plaatsen waar je volgens mij gewoon moet geweest zijn wanneer je het eiland een bezoek brengt.

The Rock: dé perfecte Instagramfoto’s

Er zijn weinig plekjes in Zanzibar die zo veel gefotografeerd worden dan The Rock, een kleine rots die een paar meters van de kustlijn in de Indische Oceaan ligt. Je wordt er met een bootje naartoe gebracht bij hoog tij, en bij laag tij kan je te voet de trappen bereiken. We reserveerden vooraf om zeker te zijn van een tafel in het restaurantje. Om de namiddag goed in te zetten bestelden we een paar cocktails, maar opgepast, straffen djoef! Het aperitieven deden we vanop het panoramische terras aan de achterkant van de rots. Terwijl men onze kreeft prepareerde (€ 32) konden we rustig genieten van de uitzichten op de blauwe zee. Het restaurant (dat met amper 12 tafeltjes niet erg groot is) ligt voor Michanwi Pingwe Beach, aan de zuidoostelijke kant van het eiland. Het bestaat sinds 2010, en was vroeger een plaats voor visserslui. The Rock is niet goedkoop, maar worth every penny.

Duur $$$ – Michanwi Pingwe Beach, Pingwe 753, Zanzibar

Overnachten

Tijdens de periode dat wij Zanzibar bezochten (in maart) kostte een kamer in het Dhow Inn zo’n 110 euro (2 personen, per nacht, met half pension). Voor andere hotels op het eiland kan je hier een kijkje nemen.

Wat denk je? Zou jij je voetjes onder tafel schuiven wanneer je in Zanzibar bent?


ReizenReizen

4 reacties

  • Daar zou ik nu zo graag eens een keertje gaan eten! Ben alvast blij dat ik nu weet dat ik daar geen vier cocktails moet drinken. 😄

    • Je mag dat doen, 🙂 maar ik durf eerlijk zeggen dat ik er ook een stuk of 4 ophad ginder, en ik amper weet hoe ik ben thuisgeraakt die dag! Maar hey, laat je vooral gaan…

  • Ja, cocktails! Ook al is het misschien een beetje toeristisch, het is wel een prachtige plek! Ik zou er zeker naar toe gaan als ik in de buurt was. (Ook al was het alleen voor de cocktails 🙂 )

    • “As far as a cocktail, I do like good wines, basically with meals, and good champagnes.”

Geef een reactie