Waar en wanneer kan je de mooiste bloesems vinden?

Of bloesems een geneeskrachtige werking hebben weten we niet. Wat we wel weten is dat vele onder ons ze graag zien. Daarom bespreken we in dit artikel waar en wanneer je de mooiste bloesems in ons land kan vinden.

Waar kan je het best bloesems vinden in ons land?

Er zijn een paar bekende bloesemsstreken in ons land, denk maar aan: Haspengouw, Hageland en de Vlaamse Ardennen. Weet je niet welke streek je moet kiezen? Hieronder vind je een overzicht van de streken.

Haspengouw

mooiste bloesems waar en wanneer

Vooral in Bilzen, Borgloon en Sint-Truiden kan je vele fruitbomen met bloesems vinden; je vindt er zowel de witte kerselaars, perelaars als de roze bloemetjes van de appelbomen in bloei. Om van deze bloesems te genieten zijn er vele fiets- en wandelroutes maar ook pop-up bloesembars aanwezig in Limburg.

Hageland

mooiste bloesems waar en wanneer

Aan Haspengouw grenst het Vlaams-Brabantse Hageland, daarom vind je er ook fruitbomen in bloei. Er zijn in het Hageland iets minder toeristen, je kan er dus naartoe komen als je niet teveel mensen wil tegenkomen.

Vlaamse Ardennen


?c=1393&m=1904839&a=227118&r=&t=html

In het Hallerbos kun je prachtige boshyacinten spotten, boshyacinten zijn zeer mooie paarse bloemen. In dit bos zal je wel niet alleen zijn; er zakken namelijk elk jaar massa’s mensen af naar het Hallerbos. Het Hallerbos is wel niet het enige bos waar je de eindeloze tapijten van boshyacinten kan terugvinden; denk maar aan het Kluisbos en het Muziekbos.

bloesems hallerbos

Ook in de Westhoek in West-Vlaanderen vind je boshyacinten. Voorbeelden van de bossen waar je boshyacinten kan spotten in de Westhoek zijn: het Hellegatbos, het Helleketelbos of het Kemmelbos. Deze bossen zijn iets minder toeristisch dan de bossen in de Vlaamse Ardennen.

De Japanse tuin in Hasselt

De Japanse tuin in Hasselt is de grootste van Europa, je kan er zoals je het aan de naam kan horen volop genieten van de Japanse cultuur. Je vraagt je misschien af wat Japan en zijn cultuur te maken heeft met bloesems; wel het is heel simpel: bloesems zijn namelijk typisch Japans, hierdoor vind je in de Japanse tuin in Hasselt ook vele bloesems. Het park is vooral voor mensen die rust zoeken, in de tuin kan je namelijk op een bank gaan zitten, luisteren naar de watervallen of picknicken. Er staan 225 Japanse kerselaars of Sakura bomen in de Japanse Tuin.

Wanneer ontdek je de mooiste bloesems

Normaal gesproken zijn de bloesems op hun best in de maand april, dit is wel afhankelijk van het weer van de voorbije maanden. Daarom zullen de bloesems in 2021 waarschijnlijk iets later zijn door de vorst in februari.

Daarnaast verschijnen niet alle bloesems op hetzelfde moment; eerst staan de kersenbomen in bloei, gevolgd door de perenbomen en daarna de appelbomen.

Waar vond je de mooiste bloesems? Laat het ons weten via onze social media kanalen!

baaf271ce3b331ea8367d854af4c9a02?s=96&d=identicon&r=g
Barthttps://www.vetexbart.be
Ik ben Bart, de globetrotter, blogger, fotograaf en oprichter van Vetexbart. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Deel dit artikel

Bart

Content creator & reisblogger

Hoi! Ik ben Bart, globetrotter, fotograaf en content creator bij Vetexbart. Deze Vlaamse reisblog en bijhorend sociale media platform bestaat sinds 2013. Je vindt me vaak ergens in de Antwerpse Kempen, maar in mijn hoofd zit ik meestal op dat ene groene bankje in Central Park.

Gloednieuw

spot_img