Amazing Thailand: magnifieke waterlelies spotten in Phattalung

3 min.

Laatste update op 19 februari door Bart

Of Vetexbart mee wou gaan op een internationale trip naar het land van de glimlach, Thailand? ’t Zal wel zijn! Hier krijg je het tweede deel [1] van m’n avonturen in onder andere Phattalung!

Na een blitzbezoek aan Bangkok en enkele heerlijke dagen in het Kao Sok National Park reden we zo’n 300 kilometer zuidelijker richting Phattalung voor het vervolg van onze reis. Hier zouden we uiteindelijk twee dagen blijven voordat we via Trang opnieuw naar Bangkok zouden vliegen. Phattalung is een streek van grote natuurlijke schoonheid, enkele belangrijke religieuze en historische bezienswaardigheden en charmante vissersdorpjes. Ons resort lag pal langs het watervogelreservaat Talae Noi. Voor dag en dauw vertrokken we met onze long-tail boot voor een tochtje…

talae

Jonge vissers haalden hun netten op en aanschouwden de vangst van de dag. Gewillig poseren voor de camera met een brede glimlach is voor de Thai geen probleem. Ook niet om 6 uur ‘s ochtends.

phatthalung6

Dit watervogel reservaat is het grootste in Thailand. Ik ben geen vogelspotter of wildlife fotograaf, dus ik heb jammer genoeg geen foto’s van de tientallen verschillende vogels die we tegenkwamen. Om die goed te fotograferen heb je speciale lenzen én veel geduld nodig, en ik heb jammer genoeg geen van beide. Volgens onze gids zagen we onder andere ijsvogels, bosruiters, een boerenzwaluw, witwangsters, dodaars, fluiteenden, een kleine zilverreiger en massa’s waterhoenen. Google ze maar eens even… 🙂 Rondom kan je genieten van prachtige waterlelies, lisdodde, riet en gras.

dsc02517-01
talae4
dsc02514-01
phatthalung5

In de buurt

Khoa Ok Talu

Misschien wel één van de meest herkenbare punten van de zuidelijke provincie is deze bergtop met een uitzonderlijk gat bovenaan. De berg is zo’n 250 meter hoog en via een trap kan je de klim maken om zo een mooi panorama te zien van Phattalung.

berg phattalung

Coconut Village

Wij brachten even door in Million Baht Coconut Shell Village, een dorpje dat bekend staat om het maken van allerlei producten uit kokosnoten. Zo’n 100 huishoudens begonnen zo’n zaakje. Persoonlijk zou ik dit bezoek hebben vervangen door iets interessanter. Naar mijn gevoel was het vooral de bedoeling om toeristen vanalles te laten kopen.

phatthalung2

Wat Khian Bang Kaeo

Deze tempel is één van de oudste bezienswaardigheden van Phattalung. Weetje: wandel altijd met de klok mee rond een tempel in Thailand!

phatthalung

Rieten matten maken

In tegenstelling tot het bezoek aan Coconut Village was dit uitje wel een aanrader. De dames van het dorp leren je zelf hoe je van start gaat. Je krijgt een souvenier mee naar huis en kan ook langs de shop passeren voor spotgoedkope spullen zoals winkeltassen, dozen en kistjes.

Sripakpra Resort

Logeren deden we in het Sripakpra Resort. Via Connections.be kan je heel wat rondreizen in Thailand of losse vliegtickets boeken.

talae6

Wat denk je? Is het zuiden van Thailand en Phattalung iets voor op je bucketlist?

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.