regen in new york
Julienne Schaer/NYC & Company

New York City op een regenachtige dag

10 min.

Laatste update op 19 oktober door

“Er is niets wat je niet kan doen nu je in New York bent,” zingt Alicia Keys in ‘New York’, maar daarbij had ze dan toch wel het New York op een prachtige zomerdag in gedachten. Probeer maar eens een ontspannende wandeling te maken in Central Park of een bezoekje te gaan maken aan Chinatown als de regen eindeloos valt. Tenzij je natuurlijk één van die mensen bent die graag doornat is na een wandeling, wat ook helemaal oké is. Gelukkig heeft New York City meer dan genoeg dingen te bieden die je ook op zo’n drijfnatte dag kan gaan doen zonder zelf nat te worden! Regen in New York? Check dan ons lijstje!

Regen in New York

American Museum of National History

Het AMNH is één van New York City’s grotere, maar ook meer bekende plaatsen om de dag binnen te spenderen. Met een geschat aantal van 32 miljoen -ja, dat heb je juist gelezen, miljoen– artefacten, verspreid over 45 tentoonstellingshallen die 4 stedenblokken innemen, is het makkelijk om er een hele dag te spenderen en nog niet eens de helft gezien te hebben van wat er eigenlijk te zien valt. Dingen die je moet gezien hebben zijn onder andere de “Star of India”, ’s werelds grootste blauwe saffier; een verdieping die compleet gevuld is met dinosauriërbotten, waaronder een perfect bewaarde Tyrannosaurus Rex; en elke winter is er een hal die enkel en alleen gewijd is aan vlinders!

Hier kan je het voordeligste ticket boeken voor het American Museum of National History. Met dit ticket kan je je bezoek tot 24 uur vooraf annuleren als de zon bijvoorbeeld toch schijnt. Je ontvangt dadelijk een mobiele voucher.

Chelsea Market

Een andere plaats waar je de tijd kan verdrijven tijdens een regenbui, is Chelsea Market. Deze oude koekjesfabriek aan de Hudson River is omgebouwd tot een indoor-voedselmarkt. Meer dan 35 verschillende voedselwinkeltjes en eettentjes, evenals verscheidene andere winkels waaronder een wijnwinkel, een winkel met hete sauzen, een boekenwinkel, en een winkel met allerlei rare gadgets genaamd “Kikkerland”. Chelsea Market bevindt zich nabij de High Line, een lineair park op een oude, verlaten, verhoogde spoorweg, dus indien het weer op het onverwachts toch nog zou omslaan, kan je altijd daar nog heen gaan ook! Wees wel gewaarschuwd, Chelsea Market is een enorm drukke plaats. Als je dus eerder op je gemak iets eet, is dit misschien toch niet zo’n goed idee!

Iggy’s Karaoke Bar

Het tweede punt op deze lijst, Iggy’s Karaoke Bar, is niet zozeer een toeristische trekpleister, maar eerder een plaats om de echte New Yorkse sfeer op te snuiven. Indien je je dag liever iets actiever spendeert, is Iggy’s een perfecte locatie! Deze bar is niet enkel wat de naam zegt, maar toch is de karaoke bar daar de grootste reden waarom men er naartoe gaat. Hij is elke dag van het jaar open, inclusief weekend- en feestdagen. De bar heeft een geschiedenis van bijna 25 jaar, en is constant vervuld met een fijne, ontspannende maar toch ook positief geladen sfeer. Alle mogelijke liedjes die je zou kunnen willen zingen, 24 verschillende bieren op tap, en sportwedstrijden worden de hele tijd live op de vele Tv’s in de bar getoond. De perfecte locatie voor mensen die van muziek en sfeer houden dus! Natuurlijk is Iggy’s niet de énige karaoke bar in NYC, maar het is wel één van de meest sfeervolle?

Madame Tussauds

Madame Tussauds is een plek waar mensen van alle leeftijden zich kunnen amuseren. Madame Tussauds is de naam van een reeks musea in verschillende grote wereldsteden waar wassen beelden van beroemde en belangrijke personen tentoongesteld worden. Het leukste deel? Je kan deel worden van een familiefoto met de beeltenissen van de koninklijke familie van het Verenigd Koninkrijk, poseren met Donald Trump, of E.T. voor de foto vervoeren op een fiets! Als je iemand bent die graag foto’s neemt, of op foto’s staat, of gewoon iemand die simpelweg een leuke foto wel zou kunnen appreciëren als aandenken aan je bezoek aan New York City, is Madame Tussauds dé place to be!

Grand Central Terminal Fluistergalerij

Grand Central Terminal mag zeker niet ontbreken op deze lijst, maar daar wil ik toch iets meer over zeggen. Ja, natuurlijk is Grand Central Terminal op zich al een hele attractie: het station zoals het er nu staat werd geopend in 1913 en is niet enkel het grootste station ter wereld, met 67 sporen verspreid over twee verdiepingen, evenals één van de mooiste stations ter wereld, maar het huist ook meerdere restaurants en plaatsen om gezellig iets te drinken of de sfeer van New York City op te snuiven. Deze dingen zijn echter geen geheimen. Wat minder bekend is, is de fluistergalerij. Gelegen in de buurt van de Oyster Bar op het lagere niveau van het station is een plek waar meerde gangen van het station samenkomen in een gewelfde, kleine hal. Als je daar in één van de hoeken gaat staan en iets fluistert, kan enkel je bestie of je partner die in de tegenovergestelde hoek staat, horen wat je net gezegd hebt, zelfs boven al het kabaal van het station en de andere bezoekers. Iets leuks om uit te proberen!

Voor 11 euro kan je een uitstekende audiotour volgen in Grand Central Terminal. Ook met dit ticket kan je tot 24 uur op voorhand annuleren.

regen in new york grand central terminal

BrainXcape Escape Rooms

Bij BrainXcape in het Flatiron district in Manhattan kan je aan twee verschillende escape rooms deelnemen. Een escape room is een soort puzzel waar je in het echte leven doorheen moet stappen, met als doel om uit de escape room te “ontsnappen” door alle denkpuzzels op de lossen die je onderweg tegenkomt. Heel belangrijk, je moet deze wel op voorhand huren. Niet echt iets om te doen als het slechte weer je overvalt dus, maar eerder als je op voorhand op het weerbericht gezien hebt dat het gaat regenen. De twee escape rooms die BrainXcape aanbiedt, zijn beide zo realistisch mogelijk aangekleed, zodat je het gevoel hebt dat je écht in de ervaring zit. De twee aangeboden escape rooms spreken nogal voor zichzelf: In de Prison Break is het de bedoeling om uit een gevangenis te ontsnappen, en The Haunted Hotel is een eng, spannend “behekst” hotel waaruit je moet zien weg te komen. Beide escape rooms hebben een gemiddelde duur van 1 uur, en kunnen vanaf twee personen gehuurd en gespeeld worden. De Prison Break kan gespeeld worden tot en met 8 personen, terwijl The Haunted Hotel een maximum personenaantal heeft van 10.

Er valt dus in New York meer dan genoeg te beleven op een regenachtige dag! Spannende dingen die je hart onmogelijk snel doen kloppen, gezellige plaatsen waar je de meest New York-ige sferen kan opsnuiven, en echte klassieke locaties die je gewoon bezocht móét hebben tijdens je bezoek aan New York City, de Big Apple heeft het allemaal!

Regen in New York?: een echte New Yorker als gids

Via de nieuwe Nederlandse startup Hi hi kan je een echte local ‘huren’ om je rond te leiden om de echte must do’s in New York te ontdekken. Ook als het regent! Een real New Yorker brengt je -in samenspraak- naar de coolste plekjes van de stad. Je kan al gidsen vinden vanaf slechts 12,50 euro per uur.

Coverfoto: Julienne Schaer/NYC & Company

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.