TV-PLUS: Vetexbart geeft tips voor de herfstvakantie

4 min.

Laatste update op 29 oktober door Bart

Op TV-PLUS geeft Vetexbart iedere schoolvakantie zijn reistips weg tijdens het programma My Beautiful Life. Dit zijn alvast zijn ideetjes voor komende herfstvakantie die je kan zien vanaf maandag 1 november (Telenet: 53 en Orange: 29)

Herfstwandelingen in eigen land: Wallonië

Wie wil stedentrippen kan bijvoorbeeld enkele dagen naar Bouillon in Wallonië trekken. Het is een fijne stad met toffe wandelingen, heel wat cultuur en geschiedenis. De ideale plaats om te wandelen in de herfst in eigen land zijn dan weer de Hoge Venen, in het oosten van het land, in de regio rond Eupen, Malmedy, Spa. De Oostkantons liggen hoog dus de wandelingen kunnen pittig zijn, maar er zijn heel wat mooie kastelen, burchten en rivierlopen te vinden.

Rijnland-Palts, Duitsland met hangbrug en kasteel

Ook de Duitse regio Rijnland-Palts is een echt wandelwalhalla met enkele unieke spots om naartoe te gaan. Een van die plekjes is de hangbrug in Morsdorf. Ze is 360 meter lang en zweeft 100 meter boven de grond. Zo kan je ook naar het prachtige sprookjeskasteel van Burg Eltz in Wierschem, dat al eeuwen in dezelfde familie is. Je kan daar ook de ridderzaal bezoeken.

Den Haag en Scheveningen, Nederland

Heb je zin om te gaan uitwaaien aan het strand, dan kan je in de herstvakantie ervoor kiezen om naar Nederland te gaan. Je kan bijvoorbeeld het strand van Scheveningen perfect combineren met een culturele of culinaire citytrip naar Den Haag. Ideaal bij slecht weer, want er zijn heel wat musea zoals het Mauritshuis. Daar zijn werken van schilders te zien uit de Gouden Eeuw, denk aan Rembrandt en Vermeer. Maar ook Rubens. Blikvanger in het museum is het Meisje met de parel. Op zo’n 5 kilometer ligt Scheveningen, met zijn bekende pier en het reuzenrad. Culinaire hotspots vind je dan weer aan de havens.

Palma de Mallorca, Spanje

Mallorca heeft een mediterraans klimaat, wat wil zeggen dat er warme zomers en zachte winters zijn en daarom ook perfect om in de herfst naartoe te trekken. In oktober en november heb je met wat geluk nog altijd temperaturen van 20 tot 25 graden. Je kan er een wandel- of fietsvakantie van maken met uitvalsbasis Palma de Mallorca, met de kathedraal van Palma als blikvanger. Bij de restauratie is het gebouw nog onder handen genomen door Gaudi. Je kan ook een auto huren en het eiland verkennen. Een mooie streek is het Tramuntada gebergte  in het noorden, waar je heel wat pittoreske dorpjes kan bezoeken zoals bijvoorbeeld Port de Soler en Valdemossa.

Skiën in Zillertal, Oostenrijk

Heel wat mensen zijn fan van wintersport en Oostenrijk blijft voor mij toch zo’n klein beetje het ideale skiland. In de Oostenrijkse regio Tirol heb je het bekende skigebied Zillertal. Dat zijn eigenlijk een 5-tal gebieden: denk aan Mayerhoven en de Hintertuxer Gletscher. En voor wie niet van skiën houdt, de apres-ski mogelijkheden in Zillertal zijn moeilijk te overtreffen. Voor wie ingeënt tegen het coronavirus ziet het er voor de rest een vrij normaal skiseizoen uit in Oostenrijk.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.