Wandelzoektocht (3) in Meerhout: langs ‘t kanaal

5 min.

Laatste update op 16 april door

Onze populaire fotozoektochten brachten al heel wat wandelaars langs de Meerhoutse gehuchten Centrum, Berg en Gestel. Natuurlijk kon ook de vierde parochie niet ontbreken. In deze derde wandeltocht maken we daarom wat tijd om -onder andere- weg te dromen langs het jaagpad aan het Albertkanaal en talrijke Zittaartse trage wegjes.

Corona-update!
Bescherm jezelf & je dierbaren met deze simpele tips:
Was je handen met zeep, nies & hoest in een papieren zakdoek of bedek tenminste je neus en mond.
– Ben je ziek? Blijf gewoon thuis en bel de dokter.
Schud geen handen!
– Hou, ook bij het wandelen in openlucht, genoeg afstand.
-Laat je gezond verstand spreken: wandel alleen, in gezinsverband of met maximum 4. Hou genoeg afstand.

Volg Vetexbart en mis geen enkel bericht!


Langs ‘t kanaal – wandeling 3
StartpuntKapelletje aan de Speeltuin, Engstraat in Meerhout
Eindpunt
Haenvense Molen in Zittaart
Duur
ongeveer 2 uur
Afstand
circa 8,8 kilometer
Parcours:
 middelmatig, maar niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Voorzie degelijke stapschoenen bij slecht weer.
Moeilijkheidsgraad foto’s: 3,5/5

Andere beschikbare tochtenwandelzoektocht 1 | wandelzoektocht 2 & fietszoektocht 1

Opgelet: deze wandeling heeft een andere start- en aankomstplaats. We doen dit om te vermijden dat mensen in corona-tijden met de auto komen. We zullen van deze wandeling een lusvormige route maken als de corona-beperkingen voorbij zijn.

Werkwijze

Volg de richtingaanwijzingen zoals ze hieronder staan omschreven. Tijdens je wandeling kom je 14 plaatsen tegen waarvan een foto is genomen. Het is de bedoeling dat jullie de 14 foto’s in volgorde van verschijning plaatsen. Iedere foto krijgt hieronder een eigen nummer mee. Wie de correcte volgorde invult onderaan maakt kans op een cadeaucheque van een Meerhoutse handelaar of deze bon (wisselt iedere maand). Iedere maand tot en met september wordt er 1 cheque verloot. Volg ons op Facebook zodat jullie de nieuwe zoektochten en winnaars zeker niet missen.

In de bossen van de Engstraat ligt de start van onze wandeling.

De te volgen route

Je kan deze wandeling maken met je smartphone in de hand, maar je kan de wandeling en foto’s ook downloaden in een afdrukbare PDF met kaartje (3 pagina’s).

Start: Kapelletje Engstraat

We starten aan het kapelletje Onze Lieve Vrouw met de Druiventros in de Engstraat. Ga voor de kapel staan met je aangezicht en wandel links verder tot je knooppunt 39 ziet en links een bosweg kan indraaien. Wandel verder tot je op de Nieuwstraat aankomt. Ga een stukje rechts en dan meteen links de straat Schans in. Als je op de Bevrijdingslaan komt draai je rechts tot aan het zebrapad. Steek over en ga het steegje rechtdoor tot je uiteindelijk de Lindestraat bereikt. Hier wandel je rechts verder voor een heel eind, tot aan straat Kiezel.

Steek voorzichtig de Kiezel over, ga een stukje links en draai vervolgens de Groenstraat in. Blijf de Groenstraat doorwandelen tot je knooppunt 25 kan volgen naar links. Je wandelt een stukje voorbij een afgemaakte weide met dieren. Blijf knooppunt 25 nog even bergaf volgen. Vervolgens wandel je links via knooppunt 23 tot op het jaagpad. Ook hier gaan we naar links en blijven we ongeveer 1,9 kilometer rechtdoor wandelen. Geniet van je tocht langs ‘t kanaal, maar vergeet ook niet dat hier enkele foto’s te vinden zijn.

Wandel voorbij de oude brug die op het jaagpad ligt en ga een paar honderd meter verder naar links (knooppunt 15).

(tip: op dit moment zou je al 7 van de 14 foto’s moeten ontdekt hebben.)

Wandel voorbij de elektriciteitsmasten aan Langvoordbeemden die je aan je linkerkant ziet en sla uiteindelijk links de veldweg in bij knooppunt 18. Passeer het houten bruggetje en volg tot je rechts de straat De Donken kan opwandelen.

Na een tijdje volg je links (volg knooppunt 40) tot je aankomt op Genebroek. Steek de straat over, ga links voor een 70-tal meter en wandel rechts het mooie Genebroeksveld in tot je aankomt op het T-punt aan de Oude Molenstraat. Draai links af, wandel een stuk verder en ga links bij knooppunt 38 de zandweg op. Na zo’n 250 meter sla je rechts een pad in (knooppunt 39) tot op het eindpunt: de prachtige Haenvense Molen.

Einde: Molen in Zittaart

De molen is Zittaart is het eindpunt van de zoektocht.

De 15 foto’s in willekeurige volgorde

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6
Foto 7
Foto 8
Foto 9
Foto 10
Foto 11
Foto 12
Foto 13
Foto 14

Antwoorden

Wie de juiste volgorde invult maakt iedere maand kans op een cadeaucheque van een Meerhoutse handelaar. Als je de gegevens invult laten we je ook weten of je combinatie correct was, dat zie je meteen op de volgende pagina!

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.