New York

Instaproof: 7 x eten en drinken in New York City’s Lower East Side

6 min.

Laatste update op 29 september door Bart

De Lower East Side is één van de meest levendige wijken in Manhattan. Er zijn niet alleen en heleboel trendy winkels te vinden, maar ook heel wat lekkere restaurants en fijne bars. Vetexbart toont jou zijn 7 favoriete (en Instaproof) plekjes om te eten en drinken in New York ‘s Lower East Side.

Eten en drinken in New York: Lower East Side

Russ and Daughters

Een echte New York bagel die mag je natuurlijk niet missen. En er ééntje proeven van Russ and Daughters is echt een ervaring. De zaak bestaat al meer dan 100 jaar en is geliefd bij zowel internationale bezoekers als de locals. Pak er een kaartje aan de vistoog, bestel een egg cream en wacht tot je nummer wordt genoemd. Zoek daarna een bankje uit en eet de beste bagel sandwich die je ooit zal tegenkomen.

Russ & Daughters | 179 E Houston St, NY

Morgenstern’s Finest Ice Cream

Morgenstern’s Finest Ice Cream is een ijssalon voor jong en oud. Door het schilderachtige blauwe buitenkant tot het klassieke zwart-witte interieur, is deze plaats ook erg in trek bij bloggers op Instagram. Ze bieden er een ongelooflijke variëteit aan, zoals vijf verschillende chocolade-ijs smaken en unieke smaken zoals de overheerlijke Green Tea Pistachio. Je kan er ook hun creatieve brouwsels uitproberen, zoals de Avocado Ice Cream Toast. Da’s een geroosterd Japans wit brood bedekt met avocado-ijs, Spaanse olijfolie en gecondenseerde melk.

Morgenstern’s Finest | 2 Rivington St, NY

Kopitiam

Voor een unieke maaltijd kan je dan weer een bezoek brengen aan Kopitiam, een café dat de hele dag door uitstekende Maleisische koffie, thee en een scala aan zoete en hartige gerechten serveert. De koffie wordt bereid door kleine hoeveelheden bonen in olie te frituren, en wordt vervolgens geserveerd in plastic drankzakjes met schattige spreuken op de bodem. Van de aangeboden soorten is de Penang White Coffee een regionale delicatesse- vaak uitverkocht. Probeer de Kaya Toast, een warm beboterde toast die wordt gedrenkt in coconut jam.

Kopitiam | 151 E Broadway, NY

Garfunkel’s

Garfunkel’s is een geheime speakeasy gelegen boven een hamburger restaurant. Als je de ervaring van een speakeasy, maar met een meer ontspannen vibe wil, probeer dan deze gezellige en intieme omgeving. De obers zijn attent en de mixologen de beste van de streek. Als extraatje -van woensdag tot en met zondag- kan je hier overdag terecht voor afternoon tea. Een reservering is wel verplicht.

Garfunkel’s | 67 Clinton Street, 2de verdiep NY

Supermoon Bakehouse

Supermoon Bakehouse is een echte Instagram hit. In hun moderne showroom voor banketbakkerswerk staan enkele voorbeelden van hun dagelijks aanbod te blinken in de roze, granieten toonbank. Kies één van hun Instagramvriendelijke desserts zoals de gevulde donuts, tweemaal gebakken croissants en cruffins (een croissant-muffin). Gebruik vervolgens de stapels hologramdozen tegen de muur of het neonbordje met de tekst Bite Me NYC als achtergrond en klik op publiceer.

Supermoon Bakehouse | 120 Rivington St, NY

Kabisera Kape

Kabisera Kape is een kleine koffiespot in de buurt die alleen de lokale bevolking kent. Elke centimeter van de binnenruimte is bedekt met levendige, cartoonachtige kunstwerken van de internationale popartiest Peter Marco, die zijn werk ooit omschreef als visual Prozac. Het is bijna onmogelijk om een slechte foto te maken in deze vrolijke koffiebar. Let er goed op de leuze boven de koffiebonen: To know where we’re going, we must know where we’ve bean.

Kabisera Kape | 151 Allen St, NY

Mr. Purple

Mr. Purple bevindt zich op de 15de verdieping van het Indigo Hotel en is dé trendy rooftop bestemming van de Lower East Side. Hier kan je prachtige foto’s maken van de skyline van New York City voor je feed of stories, maar vergeet niet om van tevoren te reserveren of ga tijdens de daluren om lange wachttijden te voorkomen.

Mr. Purple | 180 Orchard St, 15de verdiep, NY

Beste New York City reisgidsen

Als aanvulling op deze tips en de andere artikels op Vetexbart kan ik je volgende reisgidsen aanbevelen:

  1. Capitool Reisgids, editie 2020 voor €27,99
  2. Time to Momo New York, editie 2020 voor €16,99
  3. BE NY 2.0 van de Belg Patrick van Rosendaal die gids is in New York voor €25,99
  4. NYC Guide for Instagrammers van de Belgische Silvie Bonne voor €16,99

Kijk ook eens naar dit:

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.