Wandelzoektocht (4) Meerhout: alles loopt op wieltjes

4 min.

Laatste update op 8 november door

Na drie succesvolle wandelzoektochten lanceren we nu ook onze eerste route voor iedereen die wat minder mobiel is. De 3,9 kilometer lange tocht -alles loopt op wieltjes- is dus geschikt om te doen met de rolstoel, maar ook met de kinderwagen of gewoon per fiets. Om de schoonheid van Meerhout in al zijn glorie te laten zien is er ook bij deze wandeling een stuk zandweg inbegrepen. Je kiest dus wel best voor een droge en zonnige dag.

Corona-update!
Bescherm jezelf & je dierbaren met deze simpele tips:
Was je handen met zeep, nies & hoest in een papieren zakdoek of bedek tenminste je neus en mond.
– Ben je ziek? Blijf gewoon thuis en bel de dokter.
Schud geen handen!
– Hou, ook bij het wandelen in openlucht, genoeg afstand.
-Laat je gezond verstand spreken: wandel alleen, in gezinsverband of met maximum 4. Hou genoeg afstand.

Volg Vetexbart en mis geen enkel bericht!


Alles loopt op wieltjes – wandeling 4
StartpuntStandbeeld bibliotheek, Gasthuisstraat in Meerhout
Eindpunt: parking achter kinderopvang
Duur
ongeveer 1 uur
Afstand
circa 3,9 kilometer
Parcours:
 eenvoudig, ook geschikt voor rolstoelen en kinderwagens, maar ga liefst enkel bij goed weer. Bekijk het kaartje in de PDF om te zien of het parcours doenbaar is voor je situatie.
Moeilijkheidsgraad foto’s: 2,5/5

Andere beschikbare tochtenwandelzoektocht 1 | wandelzoektocht 2 | wandelzoektocht 3fietszoektocht 1

Werkwijze

Volg de richtingaanwijzingen zoals ze hieronder staan omschreven. Tijdens je wandeling kom je 13 plaatsen tegen waarvan een foto is genomen. Het is de bedoeling dat jullie de 13 foto’s in volgorde van verschijning plaatsen. Iedere foto krijgt hieronder een eigen nummer mee.

Startpunt is het standbeeld van Mgr. Cruysberghs aan de bibliotheek, Gasthuisstraat. Het eindpunt ligt 100 meter verder, achter de oude sporthal.

De te volgen route

Je kan deze wandeling maken met je smartphone in de hand, maar je kan de wandeling en foto’s ook downloaden in een afdrukbare PDF met kaartje (3 pagina’s).

Start: Standbeeld bibliotheek

Ga naar het pleintje met het standbeeld van Monseigneur Cruysberghs in de hoek. Draai met je rug naar het standbeeld, wandel links daarna rechts. Volg de weg naast het woon- en verzorgingstehuis en wandel verder tussen de metalen paaltjes. Op het einde van de betonnen weg ga je rechts en meteen weer rechts, naast Ter Kempen. Volg links tot aan de Smissestraat.

We draaien links richting Molenberg en we steken de straat over via het zebrapad aan de busstop. Wandel verder in de Processiestraat en draai rechts de Engstraat in. Enkele meters verder, vlak na het pleintje, volg je de zandweg aan de linkerkant. Daarna wandel je rechts de Notenboomstraat in terwijl je rechts aanhoudt. Wanneer je op de Meidoornstraat aankomt ga je rechts. Steek via het zebrapad de Engstraat over en wandel aan dezelfde kant verder over het voetpad van de Peerdstraat. Aangekomen op de Jagersweg ga je links en daarna rechts de Kortestraat in tot aan het kruispunt van Molenberg en Meiberg.

(tip: op dit moment zou je al 6 van de 13 foto’s moeten ontdekt hebben.)

Steek de straat voorzichtig over en wandel rechtdoor (let op: deze straat is ook Meiberg) verder. We draaien rechts Lemmekensdries in. Via de straat Palet (links) wandelen we rechts de Korenbloemstraat in tot we op Genepas belanden. Draai rechts na een 300-tal meter ga je links een zandweg in die lichtjes bergaf loopt tot aan een bruggetje.

Passeer de brug en houd links aan voor zo’n 500 meter. Op het T-punt draai je rechts, waarna je de brede zandweg (Smissetraat) volgt tot aan een bruggetje. Loop verder de Smissestraat door tot het kruispunt Genepas/Gasthuisstraat. Loop rechtdoor en draai links na 25 meter. Wandel voorbij de school tot op de parking achter de oude sporthal. Hier stopt onze wandeling.

De 13 foto’s in willekeurige volgorde

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6
Foto 7
Foto 8
Foto 9
Foto 10
Foto 11
Foto 12
Foto 13

Antwoorden

Als je deze gegevens invult laten we je direct weten of je combinatie correct was, dat zie je meteen op de volgende pagina!

Je krijgt de oplossing meteen te zien na je klik op verzenden.

Ik ben Bart, de globetrotter achter Vetexbart, een reisblog gestart in 2013. (In mijn dromen) vaak te vinden op dat ene groene bankje in Central Park. Enorme fan van NYC & Antwerpen. Zot van Centraal & Oost-Europa. Rijbewijsloos, maar altijd in de mood voor een epic roadtrip. Slaap liever op hotel dan in mijn eigen bed.