5 kortbijtrips waar de fiets onmisbaar is

cycling-1548340_1920
SHARE
Hou jij ook zo van kortbijtrips? Dan heb je misschien wel iets aan deze tips. Ze zijn trouwens alle vijf fietstocht proof.

Het typische deuntje van de ijskar weerklinkt alweer eventjes door de Vlaamse straten, dikke truien werden onlangs volop ingeruild voor korte topjes en de weerman brengt dezer dagen niets dan goed nieuws. Inderdaad, is zomer! Ideaal om er een dagje of weekend op uit te trekken dus. Ik trok – met de fiets – op ontdekkingstocht en deel graag mijn favoriete kortbijtrips voor de zomerse dagen die nog in aantocht zijn.

5 kortbijtrips waar de fiets onmisbaar is

Katwijk aan Zee 

Ga heerlijk relaxen en geniet van de eerste zonnestralen bij één van de strandpaviljoens in de rustige maar verrassende badplaats Katwijk aan Zee in de provincie Zuid-Holland. Relatief onbekend bij de Belgen, maar een ideaal startpunt voor daguitstappen en fietstochtjes naar onder andere universiteitsstad Leiden, Den Haag of zelfs Amsterdam.

Maasmechelen 

Terwijl fashionista’s etalages afschuimen in het walhalla van de shopper, Maasmechelen Village, speelt er zich op enkele meters van de winkels heel wat natuurpracht af. Je kan er kiezen uit enkele bewegwijzerde wandelingen die je leiden langs een verbluffend landschap van bergen en meren. Vanop de terril (een soort van berg die gevormd werd door afvalstenen uit de mijnbouw) kan je het mooiste panorama van Vlaanderen bewonderen. Meer sportieve hotspots in Maasmechelen vind je hier.

Doornik 

Wie van fietsen houdt kan van de prachtige landschappen gaan genieten in de streek van Picardisch Wallonië. In Doornik, wat ooit de eerste hoofdstad was van het Frankische Rijk, kan je het belfort beklimmen. Maar ook de gezellige Grote Markt, de Gatenbrug, de O.L.V.-kathedraal en het Museum voor Schone Kunsten (dat ontworpen is door Victor Horta) zijn absoluut niet te missen.

Op de fiets de omgeving van Doornik verkennen.

Texel 

Het grootste van de Nederlandse Waddeneilanden ligt best wel een eindje van ons land, maar met een beetje geluk ben je er vanuit Antwerpen op zo’n vier uurtjes rijden. Niet echt geschikt voor een dagtrip, maar ideaal voor een lang weekend of midweek. Maak er kennis met de zeehonden van Ecomare, beklim de iconische vuurtoren, vaar mee op de Waddenzee op zoek naar garnalen of waan je een echte vogelaar voor één dag. Texel is dé plek in Nederland voor vogelspotters. Het eiland is prima geschikt om er te fietsen tussen de duinen.

Voeren 

Het Limburgse Voeren en de omgeving hebben enkele prachtige wandelroutes. Bart koos er voor de Bronnenwandeling, een tocht van ongeveer 8,5 kilometer die al enkele keren werd uitgeroepen tot Mooiste wandelroute van Vlaanderen. Geen wandelaar? Neem je fiets en ontdek de Voerstreek al fietsend. Proef tijdens je tocht van enkele typische streekgerechten. Het mooie heuvellandschap, dat deel uitmaakt van het Land van Herve, heeft heel wat prachtige natuurgebieden.

Praktisch

Wil je zelf ook een mooie fietstocht maken, maar heb je nog geen fiets? Dan moet je zeker eens kijken op de website van Bikester.be. Daar kan je snel en veilig fietsen bestellen, maar ook fietskleding of accessoires zoals sloten of handige rugzakken en tassen.

Wat is jouw ideale kortbijtrips?

Geef een reactie