Hotspot: Rockaway Brewing Co. in Queens, NYC

New York City heeft heel wat toffe (micro)brouwerijen maar in Long Island City in de borough Queens ligt mijn persoonlijke favoriet. Ik leerde de Rockaway Brewery Company vorig jaar eerder bij toeval kennen omdat het vlakbij de hostel lag waar ik meestal verblijf als ik in NYC ben.

rockawayWie op zoek is naar een fancy en hippe brouwerij met glitter en glamour is hier niet echt op de juiste plaats volgens mij, maar de liefhebbers van eerlijk en lekker bier dat kan gedronken worden in een kleine, basic en industriële setting komt bij de jongens van Rockaway zeker aan zijn of haar trekken. Door de intieme sfeer die er hangt geraak je makkelijk aan de praat met de kerel achter de bar die je zeker en vast op weg kan helpen met je bierkeuze. Er zijn steeds een achttal bieren te verkrijgen op de tap en die worden dan het beste gedronken in de typische test glaasjes (beer flight). Pretty cheap trouwens want voor een assortiment van vier gevulde glaasjes vroeg men amper een dollar of zeven.

Mijn all time favorite is ongetwijfeld de Black Gold Stout (met heerlijke dark chocolate with strong coffee smaak), maar proef ook zeker The Original ESB. Het biertje heeft zo’n 6,4° en is lekker hoppig. Ohja, heb ik al gezegd dat ze gratis Cape Code chips bij je drankjes weggeven? Nog een reden om zeker eens langs te gaan 🙂

46-01 5th Street, Long Island City, Queens, NY

De Rockaway Brewing Company is gesloten op dinsdag. Maandag en woensdag kan je er terecht van 17u00 tot 21u00. Donderdag van 15u00 tot 21u00 (vrijdag tot 22u00) en zaterdag van 12u00 tot 22u00 (zondag tot 21u00). 

rockaway2

Ging jij al eens naar een New Yorkse brewery? Welke is dan jouw favoriet?

NEW YORK CITY SPECIALS VANAF €5993 reacties

  • Haha leuk! Ik vind bier alleen echt niet te drinken 😉 Een brouwerij lijkt me wel interessant, maar niet om te proeven haha

    • Oei, da’s wel een rare redenering, … beetje zoals in een snoepwinkel staan en er niet mogen van proeven 🙂 Ga dan maar wandelen in Central Park ofzo hoor, daar heb je meer aan! :p

      • Inderdaad! Maar als mijn vriend bijvoorbeeld graag heen zou willen zou ik wel mee gaan denk ik. Gewoon om te zien hoe dat gaat. Ik drink bijvoorbeeld ook bijna nooit wijn, maar vind wijngaarden wel heel leuk om naartoe te gaan. Ohja en ik ben al vaak bij een koffieboerderij geweest om te zien hoe ze koffie maken, terwijl ik koffie ook echt niet te drinken vind 😛

Geef een reactie