Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!


Microbrouwerij in New York: Rockaway Brewing Co. in Queens

Zoeken naar een microbrouwerij in New York is niet heel moeilijk. Je hebt er in ieder stadsdeel, maar in Long Island City in Queens ligt mijn persoonlijke favoriet. Daar leerde ik de Rockaway Brewery Company eerder bij toeval kennen omdat het vlakbij de fijne hostel ligt waar ik vaak zelf verblijf als ik in New York ben.

rockaway2

De beste microbrouwerij in New York

Wie op zoek is naar een fancy en hippe brouwerij met glitter en glamour is hier niet echt op de juiste plaats volgens mij, maar de liefhebbers van (h)eerlijk en lekker bier komen hier wel aan hun trekken. De biertjes worden gedronken in een kleine en industriële setting. Wie van gezelligheid houdt komt bij de jongens van Rockaway zeker aan zijn of haar trekken. Door de intieme sfeer geraak je gemakkelijk aan de praat met de kerel achter de bar die je zeker op weg zal helpen met je bierkeuze. 

Er zijn steeds zo’n achttal bieren te verkrijgen op de tap. Die worden dan het best gedronken in de typische test glaasjes, beer flight. Pretty cheap trouwens want voor een assortiment van vier gevulde glaasjes telt men amper een dollar of acht.

Mijn all time favorite is ongetwijfeld de Black Gold Stout (met heerlijke dark chocolate with strong coffee smaak), maar proef ook zeker The Original ESB. Het biertje heeft zo’n 6,4° en is lekker hoppig.

Rockaway Brewery Company | 46-01 5th Street, Long Island City, Queens, NY | Bezoek hier de website

Microbrouwerij in New York praktisch

De Rockaway Brewing Company is iedere dag open. Van maandag tot en met donderdag kan je er terecht van 15u00 tot 21u00. Vrijdag is dat een uurtje langer tot 22u00. Zaterdag en zondag gaat de taproom open vanaf 12u00. New York telt nog honderden andere (micro)brouwerijen.

Hotels nabij de brouwerij

Booking.com

Ging jij al eens naar een microbrouwerij in New York? Welke is jouw favoriet?


Kijk ook eens naar dit:


ReizenReizen

3 reacties

  • Haha leuk! Ik vind bier alleen echt niet te drinken 😉 Een brouwerij lijkt me wel interessant, maar niet om te proeven haha

    • Oei, da’s wel een rare redenering, … beetje zoals in een snoepwinkel staan en er niet mogen van proeven 🙂 Ga dan maar wandelen in Central Park ofzo hoor, daar heb je meer aan! :p

      • Inderdaad! Maar als mijn vriend bijvoorbeeld graag heen zou willen zou ik wel mee gaan denk ik. Gewoon om te zien hoe dat gaat. Ik drink bijvoorbeeld ook bijna nooit wijn, maar vind wijngaarden wel heel leuk om naartoe te gaan. Ohja en ik ben al vaak bij een koffieboerderij geweest om te zien hoe ze koffie maken, terwijl ik koffie ook echt niet te drinken vind 😛

Geef een reactie

Wil je Vetexbart blijven volgen? Geef ons dan een like op Facebook. Bedankt, je bent een schat!